HTML

Regék a Vastrabant vándorlásiról és zajzásiról

2007. október 13-ra virradó éjjel, Kecskemétről hazafelé, kisbuszbéli álomból riadva, némi alkoholos túlfűtöttségtől hajtott enyhe, de legalább hangos szófosásba gabalyodva az a gyönyörű gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy blogot írok zenekarom, a Vastrabant (VT) hányattatásairól. Hátha lesz, aki elolvassa.
2007.11.15-én beindult a Vastrabantról írták rovat. A legújabb linkeket majd jól kipirosozom! :)

Ami a zene után van

2007.11.09. 11:55 Samu (VT)

    2007.11.08. Budapest, After Music: Pilum, Silent Noises, Vastrabant

    Megint szép napra virradtunk. Nem esett, csak fújt, de legalább kellemetlen, csípős, hideg szél tette mindezt. A nap eltelt nagynehezen és kicsit kétkedve, de bizakodva vártam az estét, hátha kompenzálja hétközi (csütördög) napot az az apró figyelmesség, hogy a buli ingyenes.
    19:00-kor még természetesen sehol senki. Már persze az 1-2 muzsikus kollégától eltekintve. Bíztam. Persze voltak fennforgások a ki mit tud a mikorkezdődik és milyensorrendbenjátszunk kérdések körül, de megkötögettük a kompromisszumokat és eldöntetett.
    Kicsivel fél kilenc előtt Menyusék (Pilum dobos) belecsaptak a unplugged grándzsba és ritmikus dőlöngélésre késztették az ülő-álló jelenlévőket. Fílinges, derbukával fűszerezett muzsikájuk viszonylag könnyen befogadható. Ati hatalmas átéléssel énekli a valószínűleg többnyire általa szerzett dalokat, ez a hatalmas lendület azonban azt eredményezi, hogy igen gyakran mikrofon mellé... Ezt meg is említettem neki. Abban maradtunk, hogy fejmiki a megoldás. Azzal aztán ugrálhatna bátran. :)
    Közben frissen (a buszon) eszkábált szövegzetemmel dicsekedtem, mely nem mentes némi erotikus tartalomtól sem és mondhatni osztatlan sikert aratott. Barbró pl. harsány kacajjal jutalmazta a benne rejlő szellemet. Remélhetőleg lesz belőle VT himnusz...
    Silent Noises-ék kicsit sokat vacakoltak a felpakolással és a beállással, félő volt, hogy ez a mi műsöridőnk rovására megy majd. Szerencsére nem így történt, alig pár percet csúsztak csak. Zenéjük egy elég markáns, alt-mezzo énekhangú hölgyeményre valamint borult, néhol lebegős, elvont témákra és modern metalos zúzásokra épül. Ha jól hallottam, ugyanis épp megérkeztek barátaim, akikkel kényszeresen a pult oltárához járultunk és beszédbe elegyedtünk.
Kedvesek voltak, hogy felajánlották, bármiben segítenek majd, ha Nyíregyházán játszunk. Köszi srácok!
    Aztán fellopóztunk az emelvényre és ha lehet, hangosabbak voltunk, mint a csendes zajok, (kedves kolléganőm panaszkodott is másnap némi, remélhetőleg nem maradandó halláskárosádásra,) pedig ők is odacsavarták rendesen. Hoztuk a formánkat. Lazák voltunk, de kemények, viccesek és energikusak. Legalábbis ezt hallottuk.
Még a mozgáskultúrámat is megdícsérte valaki. Csetlésnek botlás, de hogy hol van benne a kultúra???
A műsor felétől elkezdett csappanni a közönség, talán az utolsó metró vitte el a nép egy részét, talán a fülbúgató hangerő, de lehet az is, hogy a túlzott vidámságunk nem jött be a melankóliára berendezkedett hallgatóknak...
    Ezúton köszönjük mindenkinek, hogy eljött, hogy láthatóan vagy nem láthatóan jól érezte magát az est bármely pillanatában. Ők voltak azok, akik elsőkként tudhatták meg, hogy mi van a zene után: Vastrabant, Pilum és Silent Noises! :)
    Folytatás holnap Rókahonban (Szexárdon)... ROKK!
   

13 komment

Címkék: zene rock koncert beszámoló metal élmény show vastrabant rocknroll

A bejegyzés trackback címe:

https://vastrabanttolas.blog.hu/api/trackback/id/tr92223364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.12. 15:50:41

Sziasztok trabisok! Írtó jó volt a koncert 10-én, ajánlom, hogy jöjjetek legközelebb is;) Kár, hogy a bajait lemondtátok (bár oka továbbra is ismeretlen maradt), de igyexem elmenni a Rocktogonba. És csak így tovább! Gratula! Üdv.

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.13. 08:49:54

Szia Lí!
Örülünk, hogy tetszett a csimbumcirkusz. Ha tudunk, megyünk újra. :)
A bajai buli a gitáros halaszthatatlan családi elfoglaltsága miatt lett lemondva. Sajnos. A Rocktogonban viszont várunk szeretettel és egy minden bizonnyal a szekszárdinál hosszabb műsorral. :)
Üdv!

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.13. 16:43:59

Főműsoros lesz? Még nem magoltam be a szövegeket, de igyekszem kijutni. Csak ott is az éjszakai közlekedés kicsit hajattépő. :)

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.13. 17:41:27

Rockiban a FRL lesz a főatrakció, csak ugye nem lesz 3. zenekar, így ha elég korán kezdünk, akkor annyit játszhatunk, amennyit akarunk. Vagy tudunk. :)
Úgyhogy max. 3-4 plusz nótára számíthatsz...

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.13. 19:50:06

Egyelőre/még mindig nem a nótaszám izgat, hanem a minőség.
Rocktogon mikor zár?/ Mikor lesz vége a bulinak?

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.13. 20:26:59

Minőség. Azt tőlünk ne várj. Max olyat mint Szexárdon.
Szokott még a koncert után rockdiszkóféle lenni, nemtom mikor van zárás. Még sose vártam meg.

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.13. 21:27:36

Bíztató. Szerintem okés volt a buli, néhol összenéztünk a barátnőmmel, hogy ez jó volt :D
Van kritika is, de hadd ne írjam le XD No üdv.

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.14. 18:46:20

A kritikát is megírhatod mélben, vagy wiwen. Annak is örülünk. Csak szkepszissel fogadjuk. :P

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.15. 15:32:24

No, ha hétvégén megint nem megyek templomba, megírok egyet, sőt elküldöm bnőmnek, hogy írjon bele :P

És majd adok egy címet, ahová publikálom.


Csókolom

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.16. 08:54:18

Óóóó, nem gondoltam, hogy ennyi kritika van, amihez sok idő és segítség is kell. :(
De várom!

2007.11.16. 15:06:51

Ez a rászánásról függ. Egy hete volt 3 kötelező olvasmányom. Ott rászántam egy napot az egészre, így kettővel kevesebb lett mára. (ez egy példa akart lenni)

Írni fogok egyet. És nem azért küldöm bnőmnek, hogy segítsen, hanem hogy ő is írjon már bele valamit. Hogy koncert vagy élménybeszámoló lesz, nem tudom még :)

Tegnap volt megint koncert. Szombaton lesznek rókáék Baján és vmi véletlen folytán ittmaradtam. De akkor már tényleg templomba szeretnék menni...

No ez Téged(et) mind nem érint, úgyhogy vmikor kapsz egy szöveget amihez egyelőre nem fűznék semmi egyebet.

Csókolom!

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.19. 16:12:55

Ha-Lí!

Na, hogy alakult a hétvégéd? Volt időd VT fikát gyúrni?
Baja és rókulás volt vagy templony? Esetleg is...? ;)

Én is!

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.25. 14:53:08

Szia

nagyon lebetegedtem, se templom, se róka-móka, se bulik... egyszerre 3 buliból kimaradni. rémes!
aztán tegnap volt templom is koncert is előadás is születésnap is de idő még mindig nem volt annyi.

de lesz, ígérem

amugy hogyan vagyoltok?
süti beállítások módosítása