HTML

Regék a Vastrabant vándorlásiról és zajzásiról

2007. október 13-ra virradó éjjel, Kecskemétről hazafelé, kisbuszbéli álomból riadva, némi alkoholos túlfűtöttségtől hajtott enyhe, de legalább hangos szófosásba gabalyodva az a gyönyörű gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy blogot írok zenekarom, a Vastrabant (VT) hányattatásairól. Hátha lesz, aki elolvassa.
2007.11.15-én beindult a Vastrabantról írták rovat. A legújabb linkeket majd jól kipirosozom! :)

Az erős szűrés eredménye

2007.11.03. 08:00 Samu (VT)

    2007.10.30. Budapest, Filter: Volga Rakéta, Sokol 403, Vastrabant

    Viszonylag hosszú idő után pesti buli napja köszöntött ránk, ami már csak azért is jó, mert nem kell sokat, messzire és költségesen utazni, meg kevésbé szerencsés, de nem szokatlan esetben tarthatunk egy nyilvános próbát. Úgy mint most.
    Gondoltam, nem kapkodom el az érkezést, mégse én legyek, mint oly soxor, az első. A meghirdetett Lada Niva lerobbant (defektes lett vagy kardános nemtom), ezért lazítani lehetett az időbeosztáson, nem kellett sietni senkinek.
    Érdekes hely a Filter. Egy kanyargós pincécske, melynek legvégén van a koncert- és táncterem. Hangulatos a hely, de ha koncert van, akkor belépőt csak annak kell fizetnie, aki be akar menni a táncparkettre. Viszont egyetlen vastag függöny választja el egymástól a két helyiséget, így minden hallható mindenhol. Még a labirint túlvégén lévő WC-ben is. Szóval mondhatni, hogy csak a leglelkesebbek vagy a legelszántabbak vesznek jegyet. Minek is vennének? Zenét hallgatni anélkül is lehet.
    Sörözve, dumcsizva (a jegyszedő hölggyel [Melinda] és a járókelőkkel) igen konkrétan tapasztalható volt később a fenn elhangzó elmélet. Kettő ifjak nagy lendülettel robbantak volna be a denszhólba, mikoris Melinda szólt nekik, hogy az A4-es méretben kihelyezett Belépő: 300 Ft felirat nem véletlenül van ott, ahogyan Ő sem. Ez kicsit megrázta a lelkeket és kirázta belőlük a lelkesedést is, köszönték szépen, de inkább visszaültek sörölni. Sok pénz az a háromszáz. 3/4 sör.
    A Volga Rakéta nyitotta az estet kicsivel 9 előtt. Pár embernek nyomták alteres, itt-ott kicsit blúzos rockjukat. Akkor már gyanítottuk, hogy a nyilvánospróba-jelleg illetve a családias légkör lesz az est jellemzője. Legalábbis benn. A fogyasztóhelyiség (na nem ahol kilókat lehet leadni, hanem ahol alkoholot lehet venni és bevinni a szervezetbe) ugyanis 70% közeli megszállottságú volt.
    Aztán következett a retro rádió, mely nevéhez hűen a 70-es, 80-as évek magyar slágereit nyomta kicsit rokkosabb, punkosabb felfogásban. Rájuk voltak a legtöbben kíváncsiak, ami érthető is, hiszen ők játszottak egyedül ismert és népszerű dalokat.
Amit viszont talán sosem fogok megérteni, bár pár éve rajta vagyok az ügyön, hogy a mélyen tisztelt, nagyböcsű közönség, a választott (aki miatt megjelent) zenekara előtt és után játszóknak miért nem ad legalább pár dalnyi esélyt. Hátha azok sem rosszak. Esetleg megtetszhetnének... valakinek...
Mindegy.
    Mi raketékhoz hasonlóan maroknyi embernek toltuk. Főleg a zenész kollégáknak. De nem lankadtunk, túrtunk rendesen, ahogy kétüteműhöz illik. A próbafílinget, viszonylag rég nem játszott/próbált dalok megidézésével tettük teljessé. Szerencsére megint volt (még a kevésből is) 1-2 arc, aki azt kérdezte, hol vehet CD-t és mikor láthat bennünket újra. Jól esett, köszönjük. Elvileg egyre többen lesznek. Elvileg... ;)
Lajosék megint sebesen el, én meg Melcsivel meg Csáppal szárítkoz a izzadt hátamat. aztán éjszakai (járat) bevetés.
    Jövő héten (11.08.) újra Pesten az After Musicban nyomulunk. Ingyé. Legyünk sokan! Javallom, jöjjön akinek kedves az étele!!! :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene rock koncert beszámoló metal élmény show vastrabant rocknroll

A bejegyzés trackback címe:

https://vastrabanttolas.blog.hu/api/trackback/id/tr51214185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása