HTML

Regék a Vastrabant vándorlásiról és zajzásiról

2007. október 13-ra virradó éjjel, Kecskemétről hazafelé, kisbuszbéli álomból riadva, némi alkoholos túlfűtöttségtől hajtott enyhe, de legalább hangos szófosásba gabalyodva az a gyönyörű gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy blogot írok zenekarom, a Vastrabant (VT) hányattatásairól. Hátha lesz, aki elolvassa.
2007.11.15-én beindult a Vastrabantról írták rovat. A legújabb linkeket majd jól kipirosozom! :)

Szexárdi mirelizálódás

2007.11.12. 11:29 Samu (VT)

    2007.11.10. Szekszárd, Zug: Vastrabant, Septicmen, Fürgerókalábak

    Utazás. Megint messzire. És persze megint késve indulunk. Mert a Kerepesi út pénteki forgalmat produkál, Laló meg emiatt csigatempóban érkezik. Mi meg, Krisztával és Miluval, mint a nemnormálisak állunk a 901-es éjszakai megállójában és várunk az egyre frankóbb zimában. Fél óra. Ennyi plusszal indulunk. Kb. ennyivel is érkezünk, ami pont ennyi késést jelent a tervezett héthez képest.
    Az út frankó. Az útvonaltervező +15 percet ír a 6-oson való lejutásra az M6-hoz képest. Valszeg nem tudja a szerencsés, amit mi már igen, hogy a 6-os felújítás alatt van, így egyes részei már valóban európai színvonalat képviselnek, míg mások még egysávosak (a két irányba összesen), vagy éppen recésre vannak gyalulva megrázó élményt nyújtó nagy-nagy bukkanókkal. A 150 km meg is van két és fél óra alatt. Vicc. Rossz vicc. Nem is nevetünk.
    Megleljük a Zugot. Könnyen. Kösz Balu az útmutatást! A főbejáratnak látszó fényárról kiderül, hogy az a WC bejárata, mely 50 méterre van a hely bejáratától és mely az egyetlen, mi bevezet az illemhelyre. :) Tehát ha menni kell, akkor ki és körbe kell...
A Zegbe lépvén, szép nagy termet és farkasordító hideget lelünk. El is mélázunk, hogy vajon benn nagyobb-é a zima. A künn nyer. De csak az eső miatt.
    A fogadtatás szívélyes, van "öltöző" és benne potyasör a zenészeknek, dobosoknak, énekeseknek. A színpad szokatlanul magas, de lehetne mélyebb. Félő, hogy extra mozgásigényem bennem marad, vagy mikrofonállványt borít. Esetleg is.
    Változás a sorrendben, mi nyitjuk az estet, így miénk a lehetőség, hogy bemelegítsük a kissé dermedt levegőt, népet és hangulatot. Igyekszünk. Beállás alatt még kesztyűben nyomom. És dupla pulcsiban. Félő, hogy rádermedek a fámra és robotossá darabolódnak mozdulataim. Belecsapunk. Trendi szegény állat a nyitó sorrend. Kb. a műsor felétől nemcsak taps, bólogatás és ritmikusan mozgó egyéb végtagok, hanem a Bítliszt idéző harsány női sikolyok is jelzik, talán valamit jól csinálunk. Vagy a dalok jók. De az sem kizárt, hogy szépek vagyunk. Esetleg is. :) (Na jó, az utóbbi talán mégsem... mármint a szépes rész...)
    Igazi pogóra mégis csak a záróopuszként felcsendülő Megdöglöttem... szar című, a keserű másnapról szóló gyöngyszem alatt ragadtatja magát a nagyérdemű. Kár. A végén kedves taps és levonulás. Én kimozgom magam, a mikrofon megússza. Állványostul.
    Jönnek a szeptikusok. Látnak. És szerintem győznek is. De az biztos, hogy a közönség nagy részét sikerül megnyerniük maguknak. Van hedbeng meg miegymás. Jól nyomják. Bár Gyuszi gitárja picit halk ,szerintem. Viszont örömmel hallom, hogy az Open Your Eyes-ban magyarul megy a föcsögés. Bejön. Jó fejletépést Baján, skacok!
    A Septicmen zúzda végén csevegek kicsit egy bájos és kedves ifjú hölggyel, aki gratulál és azt mondja, nem lenne meglepve, ha befutnánk. Azt viszont nem mondja, hova. Rajta leszünk a dolgon. Bár szégyen a futás... A befutás is??? ;)
    Baluékból megint nem sokat, mert futi-futi. Irány Horány. Vagy inkább Bp. (Ami nem a BritishPetrol és nem is a bús p...). Szexárd után mindenféle útfelújító és -leszűkítő munkálatok miatt rövidlábú közlekedési lámpák sokaságába gabalyodunk. Persze mind vörös. Arnie szerint piros lámpás negyedben járunk... No komment.
    Valamiért úgy tűnik, hazafelé jobban fogynak a mérföldek. A Pest megye táblánál Arnie meg is jegyzi mindjárt hazaérünk. Haza. Pest határában három BAZ megyei és egy hevesi skac. Tetszik.
    Jó buli volt! Jövünk máskor is. Ha lehet.

10 komment

Címkék: zene utazás rock koncert beszámoló metal show kaland vastrabant fürgerókalábak rocknroll

A bejegyzés trackback címe:

https://vastrabanttolas.blog.hu/api/trackback/id/tr71226249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.11.13. 16:52:10

Alig várunk! Pár megjegyzés. Az öltözőből (ami egyébként csak egy előszoba pulttal és fotelokkal) is van ajtó a WC-be, ilyen sötétbarna. És a wc másik bejárata 15 méterre van a ZUG főbejárattól. (A hátsótól megvan az 50^^) És még egy megjegyzés. Néha nagyon RHCP-beütésetek volt (olyan 'Give it away'-es) és szerintem ez jó. Úgyhogy hagyjátok meg! Üdv. a zenekarnak!

2007.11.13. 17:03:07

Ja és a befutás egy abszolúte jó (azaz pozitív, mielőtt ebbe is belekötnél) dolognak értetendő.

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.13. 17:38:27

Tudom, hogy a befutást abszolút jó értelemben, dícséretként mondtad. Csak hajlamos vagyok mindneből szóviccet csinálni. Ha tudok. :)
A Zug egyéb bejáratairól is tudok, de lévén azok használaton kívül vannak/voltak, így olyan mintha nem is lennének. Meg a kinti WC mindenhogy muris...

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.13. 19:44:20

Szóvicces Isten-szkeptikus basszeros, aki előszeretettel hangoztatja az "és Isten megteremtette a nőt, nem baj, majd..." című viccét.

De T-Boy-t megkérhettétek volna, hogy nálad vannak a kulcsok? Kéne egy a WC-hez. Bár így izgisebb lehetett XD
Szerintem jó a kinti WC. Tudtad, hogy még kamera is van benne? (Ott egyébként egy fal is volt, azt lebontották.)

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.13. 20:25:04

Alapvetően szkeptikus. Nem kivételezek...
És szó sincs előszeretettel hangoztatásról, csak friss volt az élmény.
A WC-t egyszer látogattam meg. Elég volt. A falas részt nem értem. De majd legközelebb a helyszínen elmagyarázhatod! :)

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.13. 21:20:39

Sőt, el is mutogatom, ha nem érted úgysem :)
Szkepticizmus jó dolog, de sokszor a gyengéd lehet.
Ha buli elején látogattad meg a gyönyörűen csillogó-villogó mellékhelységet, az nem az 'elég' volt.

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.14. 18:38:44

Gondolod, a pantomimot jobban értem, mint a beszédet? ;)
Ó nekem az a gyengém, hogy nincs gyengém. Vagy erősségem nincs? Ehh, ezt mindig összvekeverem.

· http://kaunis.blogol.hu 2007.11.15. 15:29:01

Nem ismerlek, nem tudom, mit értesz jobban. De ha egy buliba csöppensz bele, az hangos és akkor a pantomimot jobban érted (fondorlatos egy eszejárás, mi?).

Végülis lehet az erősséged, hogy az még előtted is rejtve marad.

No, ez innentől filozófia, úgyhogy abba is hagyom.

Samu (VT) · http://vastrabant.hu 2007.11.16. 08:53:24

Szeretek filozofálni.
De talán tényleg nem kommentbe való... :)

2007.11.16. 15:01:31

Így ám! Ügyelni kell, hogy a komment a témához kapcsolódjon :P
~mintha egy rossz moderátort hallanék~
süti beállítások módosítása