HTML

Regék a Vastrabant vándorlásiról és zajzásiról

2007. október 13-ra virradó éjjel, Kecskemétről hazafelé, kisbuszbéli álomból riadva, némi alkoholos túlfűtöttségtől hajtott enyhe, de legalább hangos szófosásba gabalyodva az a gyönyörű gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy blogot írok zenekarom, a Vastrabant (VT) hányattatásairól. Hátha lesz, aki elolvassa.
2007.11.15-én beindult a Vastrabantról írták rovat. A legújabb linkeket majd jól kipirosozom! :)

Kolesz N' Roll

2009.01.09. 16:15 Samu (VT)

   2008.11.03. Budapest, Vásárhelyi Kollégium - Solar Surf, Vastrabant

   Kicsit szkeptikusan vártuk ezt a hétfői napot, még azzal együtt is, hogy egy koleszban került megrendezésre az összejövetel, vélvén, hétfőn talán még a koleszosok sem engedik el magukat annyira, hogy legalább egy kis "ereszd el a hajamat" összejöhessen. Sajnos nem sikerült tévednünk.

   Időben érkeztünk, ahogy (Pesten) szoktunk, a szörfösök meg némi eltévelyedés miatt picit késtek, ahogy az messziről (Debrecen) jött embereknél nem is oly meglepő. Megérkeztükig be- és felpakoltuk a cuccot, melyet jó alaposan bemikrofonozott az elég nagy létszámú és egészen felkészültnek tűnő technikusi csapat.
Annak, aki még nem járt a VHK földszinti bulitermében, csak annyit kell tudnia, hogy egy közepes méretű vidéki, kisvárosi művház nagyterméhez hasonlatos helyiségről van szó, normális méretű színpaddal és retró hangulatú, nem túlcsicsázott italpulttal a színpaddal szemben. A termeben lévő elnyűhetetlennek látszó old school fotelekből boxokat építe
ttek a szervezők és velünk együtt várták az érintettek megérkezését.

   Ahogy arra számítottunk is, először a napszörfösök érkeztek meg s csak jóval, a beállás és mindenféle technikai machinációk után kezdett igen-igen óvatosan szivárogni a kollégisták dicső népe. Úgy 22 óra (magyarul 10 óra) magaslatában megunván a várakozást a húrok közé csapott a Solar Surf leánysága és legénysége. Addig sajnos igen cudar szövegű és zenéjű mulatósos, rockos, izés zeneféleséggel próbálták szórakoztatni a jelenlévőket a keverőmesterek. (Ha így utólag belegondolok, az elhangzottakat talán előjelnek is tekinthettem volna...)
Jómagam abban bíztam, hogy a nem kevéssé intenzív hangzavar, amit a zenekarok keltenek, majd letereli a szobákból a népet. Ha másért nem, hát kidühöngeni magukat, hogy mi a fene is folyik ott. Sajnos nem így történt. Páran (nem túl sokan, de nem is ketten-hárman) tök nyugisan üldögéltek, beszélgettek a folyosón és az előtérben, úgy tűnt, eszükbe sem jut, hogy benézzenek a koncertre. Pedig csak pár lépésnyire voltak. Talán ha nem hétfő lett volna... Vagy nem rock... Bár ahogy hallottam az előző heti Roy és Ádámon sem telt meg a terem...

Értetlenül állok az emberek érdektelensége előtt.

   Az éjszakai napszörfözés igazán jó móka volt. A honlapjukon található dalok alapján modern, kicsit popos rock zenét vártam tőlük, így meglepett, amikor Hendrix és Zep dalok is felbukkantak a repertoárban. A műsor azonban ezekkel együtt is igen egységes volt, minden dalt hasonlóan fílingesen és koszosan adtak elő, így egyedül némi vokált és a közönség lelkes mozgolódását hiányolhattam bulijukból.

   Szokásunkhoz híven gyorsan elfoglaltuk a terepet és belekezdtünk az észosztásba. Ezt időközben befutott barátaink (pl. a Bijou és a Flash zenekarok muzsikusai) is "elmélyülten" hallgatták. Nem játszottunk semmi extrát, sem a műsor hosszát, sem az összetételét tekintve. Kb. 50 perces besztofot nyomtunk. Azt tudjuk a legjobban. :)
Úgy tűnt, a csekély számú kollégistát vagy arra járót sikerült magunk mellé állítanunk. Volt taps, és a beépített embereink szerint sok pozitív megjegyzés és állítólag még "Vissza!" is, csak az a színpadon sajnos nem hallatszott... Talán legközelebb. Az ilyen ingyenes bulikban mindig abban bízunk, hogy legalább pár embernek sikerül oly mértékben felkelteni a figyelmét, hogy legközelebb találkozásunkkor már ne véletlenül botoljon belénk. Talán most is sikerült...

Nagyobb megrázkódtatás nélkül hazajutnunk szerencsére igen.

De legközelebb jobb(???) volt, mint azt azóta már tudjuk... ;)

 

Szólj hozzá!

Címkék: flash zene rock koncert beszámoló metal élmény vastrabant rocknroll bijou

A bejegyzés trackback címe:

https://vastrabanttolas.blog.hu/api/trackback/id/tr22867634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása