HTML

Regék a Vastrabant vándorlásiról és zajzásiról

2007. október 13-ra virradó éjjel, Kecskemétről hazafelé, kisbuszbéli álomból riadva, némi alkoholos túlfűtöttségtől hajtott enyhe, de legalább hangos szófosásba gabalyodva az a gyönyörű gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy blogot írok zenekarom, a Vastrabant (VT) hányattatásairól. Hátha lesz, aki elolvassa.
2007.11.15-én beindult a Vastrabantról írták rovat. A legújabb linkeket majd jól kipirosozom! :)

Trabantpöfögtetés és tölténydurrogtatás a névtelen éjszakában (LAU)

2010.04.24. 22:04 Samu (VT)

   2010. február 12. Győr, Red Rocket Music Club - Vaktöltény, Anonym Project 

   Győr. Újra és újra Győr. Több okból. Egyrészt vannak kisebb-nagyobb sikerélményeink, másrészt az ottand tősgyökeres DablBí határtalan lelkesedése, harmadrészt pedig a szomszédvárban (Mosonmagyaróvár) székelő Anonym Projekt közelsége, barátsága miatt. Ezúttal is vélük törtük a borsot a visszhang és a csend orra alá, nagy-nagy hangzavart keltve, az általunk ismert legjobb győri helyen, a Redrakitban.

   Őszintén szólva, így, hogy ilyen alaposan elmaradtam időben a visszaemlékezés rögzítésével, elég sok dolog kezd megfakulni - úgy tűnik, megkopóban lévő - elmémben. Talán simulnak a barázdák. Vagy egyenesednek a tekervények. Mindegy. Valamiért nem nagyon emlékszem már az utazás részleteire. :)
Az biztos, hogy jött Moncsi és Milu is, és a hangulattal sem volt probléma. Korábbi fonos egyeztetések során Dávid és Laló is megerősítette, hogy aznap komoly beszélgetésre is sort kerítünk majd. Ezt magam is szorgalmaztam és vártam, főleg a Cökis buli utáni értékelések fényében. Ennek és a várható fejleményeknek előre vetülő feszültségívét éreztem picit magamban, és talán, talán másokban is. Jobbára Arnie-val – akivel korábban is megesett, hogy igen jókat beszélgettünk, akár komolyabb, „civil” dolgokról is – dumáltunk mindenféléről, családról, zenéről, egyebekről. De talán a zenéről legkevésbé. Talán nem is véletlenül...
   Ügyesek voltunk, el se tévedtünk rendesen, ami valljuk be, sokadik győri érkezésünk miatt kissé szégyenletes – bár meglepő nem – lett volna. A BazsiDuó, egy NemBazsival kiegészülve már várt bennünket. Majd a parolázásokat és vállveregetéseket követően kedvesen és lelkesen közreműködött a cuccolásban. A Zsiga melója miatt későbben befutó Vaktöltényre várva játszogattunk a fellépési sorrend lehetőségeivel, alternatíváival, hogy érkezésüktől függően ők kezdenek-e vagy mi, és hogy kb. mikor is legyen az, ami. Azt mindenképp szerettük volna, ha nincsenek túl nagy csúszások, ha emberi időben lezajlik a buli és akár még virradat előtt haza is tudunk érni. Ahogy azt Móricka elképzeli...

   A bekksztédzsben, ahol most már – talán a világgazsági válságnak, talán a bulik alullátogatottságának eredményeképpen – nem rejtezett ser és kajcsi a muzsikusoknak, jókat mókáztunk, a három zenekar és a rajongó bázis különféle összetételű elegyében, mindenféle eszközökkel zajt keltve, és mindenféle italokat magunkba döntögetve, döntésképességünket bőszen bizonygatva.
   Az rákenrólsort mi nyitottuk, közepesnél kicsit nagyobb elánnal, a sajnos nem túl tetemesre hízott közönségbázis látványától kicsit enerváltan, de egészen jó zenei teljesítményt nyújtva a visszhangtól terhelt teremben. Bár jelen volt a motyóm, Dezső megengedte, hogy új Ampeg/Ashdown kombinációs cuccát kiprószáljam, így azon dörmögtettem, mormogtattam szárazfámat. Kafa volt, kösz Dezső!
   Közepesen rövid átszerelést követően Vaktölténykedés következett, mely alatt mi tető alá hoztuk a ki- és megbeszélést, melynek eredményeképpen az egymás (a Vastrabant többi része és én) nélküli továbbzenélés mellett döntöttünk. Alapvetően Laló felvetésére, de közös elképzelések mentén, szinte teljes egyetértésben. Megbeszéltük a problémák egy részét, óva intettük egymást az együtt elkövetett hibák megismétlésétől, sok sikert kívántam a csapatnak a továbbiakra, és felajánlottam esetleges segítségem, szükség és igény esetére.
A mindőnk által előre sejtett, tudott válás tehát, mondhatni, zenei, jövőképbeli és motivációs kérdések mentén – ahogy Laló is megfogalmazta – a lehető legintelligensebb és legkulturáltabb módon megtörtént. A béke és a jó hangulat ennek megfelelően nem tört meg, sőt mindenki kifejezésre juttatta szeretetét, a barátság, a jókapcsolat folytatására vonatkozó igényét. A feszültségek, az elfojtott várakozás terhétől megszabadulva, feloldódva vetettük magunkat a Töltények utolsó 2-3 dalának hallgatói közé, átadva magunkat a rocskendollje muzsike élvezetének. Megint k. jól tolták a srácok...
   Következett az Anonym Project, melynek beállása, technikai felkészülése mindig eléggé elnyúlik a különféle kütyük megfelelő beállításai miatt. Ez sokak számára lehet bosszantó – ott és akkor így volt ezzel
Nyanyitöltény is – de az igényes, hangulatos zene általában kárpótolja a hallgatót a hosszúnak tűnő várakozásért. Tomekék is hozták a formát, ami a 30Y-al és önállóan is elkövettet fellépések sokasága miatt egyáltalán nem meglepő. Így a kora hajnalba hajló szett mindenkit meggyőzött, aki türelmesen megvárta, míg beindul a gépezet. :)

   Az utolsó rockprodukció után csomagolás és a már-már megszokott helynek nevezhető szendvicselős, hambizós, lángosozós büféhez való átcsoszogás következett. Ott mindenki telerakta pocakját ilyen-olyan finomságokkal. Is. Jóllakván, teli hassal búcsúzkodtunk az együttzenéléstől és az együttbulizástól jókedvűen, egymás hátát csapkodva, szélesen vigyorogva, jó utat kívánva.
Az út hazafelé csendes-békés üzemmódban zajlott és viszonylag hamar véget ért, egy kora hajnali, már-már reggeli(?) órán...
Mindent összevetve, szerintem igen jó móka volt... Kösz a – mint később kiderült – utolsó közös koncertet, a sok kalandot, a szép éveket! Búcsúzom (most már itt és így is), kitartás srácok!


 

ui.1.: Nem feledkezhetem meg Bazsiék produkciójáról, mely során akusztikus gityóval elnyomták nekünk a Pogógörl alternét verzióját (mi meg a háttérben csujogattunk kicsit), mélyen meghatva és megtisztelve bennünket.

ui.2.: A zenekarnak (Vastrabant) azóta már megvan az új bőgőse (Dávid ismeretségi köréből került ki, igen hamar), így pár koncerten már túl is van a csapat. Elvileg lesz is majd valamelyikről egy rövidebb-hosszabb beszámoló valaki buksijából, de úgy tűnik, hogy a tőlem megszokott késési normatívát betartva... :P

ui.3.: Aznap este kezdett egyértelműsödni a "Lesz-e, legyen-e Lau a
DIB basszgitárosa?" kérdésre adandó válasz is. Az egyszerre VT és DIB tagok gesztusaiból, összepillantásaiból és félszavaiból egyértelművé vált, hogy a többi skaccal egyet értve ők is úgy érzik, érdemes megpróbálni. Azóta már túl vagyunk pár próbán, készülnek az új dalok, lassan beindul a dark rock/metal gépezet.

ui.4.: Remélem, aki eddig olvasgatott a Vastrabant viselt dolgairól, az továbbra is visszajár majd csemegézni, bárki foglalja is össze az eseményeket, hisz a Trabant döcög tovább! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vastrabanttolas.blog.hu/api/trackback/id/tr401948930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása